Mediapark.brussels: gronden VRT en RTBF voortaan eigendom van Brussels Gewest

FacebookTwitterLinkedIn
mediapark brussels

Rudi Vervoort (Brussels minister-president), Guy Vanhengel (Brussels minister van Financiën en Begroting), Jean-Paul Philippot (administrateur-generaal van de RTBF) en Paul Lembrechts (CEO van de VRT) hebben de overeenkomst voor de overdracht van de gronden van de RTBF en de VRT naar het Brussels Gewest ondertekend. Dat is nodig voor het project Mediapark.brussels met een mediapool waar 5.000 mensen aan de slag kunnen en een park van 8 hectare.

De ondertekening kadert in een breed geheel van initiatieven die de Reyers-Diamant-Meiser-wijk moeten herstructureren. De Brusselse regering valideerde hiervoor al de krachtlijnen voor de uitvoering van het project Mediapark.brussels op de site van de RTBF en VRT.

Rond de nieuwe gebouwen van de openbare omroepen komt een stadspark van 8 hectare groot. Dat moet een open en aangename leefruimte worden met sterk toekomstgerichte en innoverende kwaliteiten met in de onmiddellijke nabijheid talloze mediabedrijven en creatieve ondernemingen die samen goed zijn voor zo’n 5.000 werknemers.

Volgens Guy Vanhengel is de ondertekening de bezegeling van de gehechtheid van VRT en RTBF aan het Brussels Gewest. Voor Rudi Vervoort biedt Mediapark.brussels een enorme meerwaarde voor Brussel en zijn burgers, want het voorziet in veel meer dan alleen de nieuwe zetels van RTBF en VRT. Het project voorziet op termijn 2.500 nieuwe woningen, buurtvoorzieningen (zoals een kinderdagverblijf, een school en winkels), innoverende bedrijven met een groot jobpotentieel, de nieuwe zetel van de Franstalige regionale omroep BX1, en hogescholen en openbare voorzieningen die een band hebben met de mediasector.

Bron: Belga.