Viewability garantie – Medialaan start met uitkijkgarantie voor online videoadvertenties

FacebookTwitterLinkedIn
medialaan persgroep 2

Adverteerders vragen steeds meer transparantie binnen online reclame. Viewability wint daarom aan belang. Medialaan – de Persgroep Advertising sloot met Moat een partnership af om de impact van online spots aan te tonen.

“Moat meet en analyseert online videoreclame op basis van verschillende parameters. Dankzij de certificatie van Moat kunnen we onze adverteerders garanderen dat hun online videoreclamecampagnes op ons netwerk bekeken worden door mensen en niet door robots”, zegt Gert Mertens, Sales Manager Digital bij Medialaan – de Persgroep Advertising.

Moat als maatstaf

“We geloven dat adverteerders de viewability van al hun videocampagnes volledig moeten meten om de verschillende netwerken juist te kunnen vergelijken. Zonder viewability kan je namelijk niet spreken over effectiviteit. Moat geeft aan wie de online reclame volledig heeft uitgekeken, met de spot volledig in beeld, in een actief browserscherm en met het geluid aan.”

“Om deze filosofie kracht bij te zetten hebben we sinds dit jaar ons aanbod aangepast. Naast het klassieke CPM-model (cost op basis van opgestarte impressies) bieden we de mogelijkheid om campagnes aan te kopen met een 100% uitkijkgarantie (cost per view)”, zegt Mertens.

Volledige transparantie

“Voor al deze campagnes bezorgen we de adverteerder automatisch een onafhankelijk rapport van Moat om volledige transparantie te bieden. Bovendien is deze uitkijk–garantie ook van toepassing voor langere spotlengtes, zelfs tot 1 à 2 minuten. Deze spots worden maximaal 1 keer getoond aan onze kijkers, omdat we de kijkbeleving willen optimaliseren. Volledig uitgekeken reclame in combinatie met een goede kijkbeleving heeft uiteraard de grootste impact”, besluit Mertens.

Bereik wordt tastbaar

Via onafhankelijk gemeten Audible & Visible On Completed (AVOC) is het mogelijk om heel concreet een cost per view-model in een advertentieplan mee te nemen. “De drempel verlaagt”, stelt Aline Roelants, Head of Audio & Video bij media- en communicatiegroep Dentsu Aegis. In de praktijk blijkt de match tussen het audiovisuele karakter van de geboden content en de audiovisuele advertenties perfect.