Mediahuis verstevigt greep op TMG

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis heeft zijn grip op de Nederlandse overnameprooi Telegraaf Media Groep (TMG) verstevigd. Het bereikte vandaag namelijk een exclusieve overeenkomst met Delta Lloyd over de overname van 11% TMG-aandelen mocht het daadwerkelijk tot een officieel bod komen.

Mediahuis en VP Exploitatie (de investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek) kondigde eind vorig jaar aan TMG over te willen nemen. Daarbij zijn ze bereid 5,25 euro per aandeel te betalen.

De gesloten overeenkomst volgt op de eerdere toezegging voor het belang van Delta Lloyd in TMG. “De koopovereenkomst vervangt de eerdere toezegging wat ons nog meer zekerheid verschaft”, aldus een woordvoerder van Mediahuis.

Het blijft de intentie van Mediahuis en VP Exploitatie om in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen. Gesprekken vinden momenteel plaats en Mediahuis voert een due diligence (een onderzoek van de boekhouding) uit bij TMG.

Mediahuis en VP Exploitatie zullen voor 8 maart 2017 een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht indienen bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bron: Belga.