Mediahuis is voortaan hoofdaandeelhouder van Medienhaus Aachen

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis heeft de overname van het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG) succesvol afgerond. De Duitse mediagroep maakt voortaan voor 100% deel uit van Mediahuis dat hiermee ook hoofdaandeelhouder (70%) wordt van AVG’s dochteronderneming Medienhaus Aachen GmbH, uitgever van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten.

Voor Mediahuis, dat zich de voorbije jaren ontwikkelde in België, Nederland, Ierland en Luxemburg, is de uitbreiding naar het Duitse Noordrijn-Westfalen een logische volgende stap. De Duits-Nederlandse grensregio (Euregio) sluit geografisch aan bij de bestaande Mediahuis-activiteiten. De verdere digitale transitie van de Duitse mediagroep zal gebeuren in samenwerking met het huidige management van Medienhaus Aachen. Andreas Müller, die sinds 2008 aan het hoofd staat van Medienhaus Aachen, blijft als CEO het directieteam leiden.

De toetreding van Mediahuis luidt een nieuw tijdperk in voor Medienhaus Aachen. In de afgelopen jaren lieten wij ons bij de ontwikkeling van journalistieke strategieën al inspireren door verschillende Mediahuis-merken zoals NRC. Nu zijn wij verheugd om als eerste Duitse mediagroep toe te treden tot de Mediahuis-familie”, aldus CEO Andreas Müller.

Gert Ysebaert, CEO Mediahuis, vertelt: “Ik ben bijzonder blij dat de overname van Aachener Verlagsgesellschaft succesvol is afgerond en dat we onze Duitse collega’s mogen verwelkomen in onze groep. Samen met hen en het management van Medienhaus Aachen gaan we bouwen aan een succesvolle en duurzame toekomst. Leren van elkaar en elkaar versterken is hierbij onze drijfveer.

Medienhaus Aachen is actief in de regio Aken, Düren en Heinsberg (Noordrijn-Westfalen). Naast het uitgeven van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten omvat het portfolio van Medienhaus Aachen ook print, digitale media, radio, logistiek, beurzen en postdiensten.