Mediahuis in gesprek over overname Aachener Verlagsgesellschaft

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis en het Duitse Aachener Verlagsgesellschaft (AVG), oprichter en eigenaar van de Aachener Zeitung, voeren verregaande onderhandelingen over een mogelijke overname van AVG door Mediahuis.

In geval van een succesvolle afronding van de gesprekken, wordt Mediahuis de belangrijkste aandeelhouder (70%) van AVG’s dochteronderneming Medienhaus Aachen, uitgever van Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten. Een eventuele overname van AVG past binnen de Europese groeiplannen van Mediahuis en zou de groep in staat stellen om haar geografische voetafdruk uit te breiden naar de Duits-Nederlandse grensregio (Euregio). Beide partijen verwachten de onderhandelingen binnenkort af te ronden en zullen dan opnieuw gezamenlijk communiceren.

Andreas Müller, CEO Aachener Verlagsgesellschaft: “Al vele decennia hebben kranten in Aken een nauwe band met de Mediahuis-kranten in het aangrenzende Nederlands en Belgisch Limburg. Mediahuis en AVG delen bovendien de overtuiging dat een sterke en onafhankelijke journalistiek cruciaal is voor de instandhouding van de democratie. We zien allebei potentieel in regionale mediamarkten en de noodzaak van efficiënte strategieën. Het voelt dus heel logisch om samen vorm te geven aan een duurzame toekomst.”

Gert Ysebaert, CEO Mediahuis: “Onze groeiambitie is duidelijk: we willen verder evolueren als toonaangevend Europees mediaspeler. Na de ontwikkeling van onze groep in België, Nederland, Ierland en sinds vorig jaar ook Luxemburg, is de uitbreiding van onze activiteiten naar de Duitse regio Nordrijn-Westfalen een logische volgende stap. Het gebied sluit niet alleen geografisch aan bij onze bestaande activiteiten, maar in AVG hebben we ook een potentiële partner gevonden met sterke merken en mensen, die een mooie toegevoegde waarde kunnen bieden aan ons portfolio en onze organisatie.”

AVG is hoofdaandeelhouder (70%) van Medienhaus Aachen, dat actief is in de regio Aken, Düren en Heinsberg. Naast het uitgeven van de kranten Aachener Zeitung en Aachener Nachrichten omvat het portfolio ook print, digitale media, radio, drukwerk, logistiek, beurzen en postdiensten. Medienhaus Aachen telt 400 personeelsleden (exclusief distributie) en realiseert een jaarlijkse omzet van 80 miljoen euro.