Mediahuis en VP Exploitatie al zeker van 55 procent van de TMG-aandelen

FacebookTwitterLinkedIn
de telegraaf

De Belgische krantenuitgever Mediahuis en de Nederlandse investeerder VP Exploitatie lijken goed op weg om het Nederlandse TMG (Telegraaf Media Groep) over te nemen.

Een officieel bod is er nog niet, maar de kandidaat-overnemers spreken zelf wel al van “onherroepelijke toezeggingen om meer dan 55 procent van de aandelen in handen te krijgen”.

Midden december raakte bekend dat Mediahuis en VP Exploitatie van plan zijn om een bod van 5,25 euro per aandeel uit te brengen op alle uitstaande aandelen van TMG. Dat is een premie van 51 procent op de slotkoers van TMG daags voor de aankondiging van de plannen. Het bod hangt aan TMG een prijskaartje van 243 miljoen euro.

VP Exploitatie, het investeringsbedrijf van de familie Van Puijenbroek, had al een belang van 41,3 procent in TMG. Ondertussen hebben de aandeelhouders Delta Lloyd Levensverzekering (7,3 procent) en Navitas (6,7 procent) al toegezegd in te tekenen op het bod. Daarmee zijn Mediahuis en VP nu al verzekerd van ruim 55 procent van de aandelen.

Mediahuis en VP Exploitatie beloven voor 8 maart een aanvraag tot goedkeuring van het biedingsbericht in te dienen.

Bron: Belga.