Mediahuis en Twipe sluiten partnership voor de groei van digitale edities

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis en het Leuvense mediatechbedrijf Twipe hebben een samenwerking gesloten om het lezen van hun kranten op digitale toestellen versneld te laten groeien.

Met deze samenwerking zal Mediahuis de distributie van alle digitale kranten centraliseren op het Twipe Cloud Editions-platform. Bovendien zullen de verschillende merken van Mediahuis profiteren van de unieke digitale analysemogelijkheden van het platform.

Tijdens de nieuwe samenwerking zal Twipe de komende maanden de digitale versie van verschillende nationale en regionale kranten van Mediahuis verspreiden in België, Nederland, Luxemburg en Ierland. Naast de verspreiding van digitale edities, willen Twipe en Mediahuis nauw samenwerken aan gezamenlijke innovatieve projecten.

Peter Soetens, Chief Digital Officer van Mediahuis: “Omdat we de voorbije jaren groeiden en consolideerden, verdelen we momenteel onze digitale kranten via verschillende oplossingen binnen de Mediahuis-groep. Na een zorgvuldige selectie zijn we blij om een ​​nieuwe langdurige samenwerking met Twipe aan te gaan.”

Danny Lein, oprichter en CEO van Twipe: “We zijn verheugd Mediahuis te verwelkomen als een van onze belangrijkste strategische partners bij Twipe. Deze nieuwe samenwerking is heel speciaal voor ons, aangezien we dit jaar ons 10-jarig jubileum vieren. We hebben een heel speciale relatie met De Standaard, een van de grote kranten van Mediahuis, dat mee aan de basis van ons bedrijf stond.”