Matchtalks wordt Ekho

FacebookTwitterLinkedIn
ekho

De naamswijziging van Matchtalks valt samen met een uitbreiding van deze mobiele app. Naast de second screen functies tijdens live tv-uitzendingen, biedt Ekho nu ook nieuwe mogelijkheden waarmee Franstalige kijkers zich kunnen uiten.

Ekho is een mobiele app beschikbaar via IOS of Android. Tijdens live-uitzendingen kunnen kijkers met deze app hun mening delen over de programma’s of sportwedstrijden die ze bekijken. Ekho werkt al ruim een jaar samen met de RTBF voor diverse uitzendingen zoals Euro 2016, de Olympische Spelen, de Ronde van Frankrijk, het politieke programma À Votre Avis of The Voice Belgique.

Nieuwe mogelijkheden

Bovenop de basisfuncties biedt Ekho het groeiend aantal gebruikers (40.000 op dit moment) nu ook nieuwe mogelijkheden: quizzen gekoppeld aan evenementen die gevolgd worden via de app, de opzet van communities om de mening of activiteit van vrienden te volgen en privé-evenementen creëren. Met deze laatste nieuwigheid kan iedereen zijn eigen environment creëren en privé-enquêtes organiseren.

De grootste vernieuwing wordt binnen enkele weken gelanceerd. De Ekho-teams ontwikkelden samen met de UCL een technologie om een steekproef van individuen te bevragen en de antwoorden via een algoritme in real time en representatief voor alle Franstaligen vanaf 18 jaar visueel weer te geven.

Ter herinnering: RMB is verantwoordelijk voor advertenties op Ekho.