Matchen van de Red Flames live te volgen bij Play

FacebookTwitterLinkedIn

De Play-familie krijgt vanaf dit najaar versterking van de Belgian Red Flames. Alle vriendschappelijke wedstrijden en alle kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap in 2023 zullen live te zien op één van de Play-zenders.

Het WK gaat in 2023 door in Australië en Nieuw-Zeeland maar de kwalificatiecampagne start reeds op vrijdag 17 september in Polen. De match is live te volgen bij Play4 en via de livestream op GoPlay.be om 18u40. Bart Raes neemt de voor- en nabeschouwing voor zijn rekening en ontvangt analiste en Red Flame Tine Schryvers in de studio. Het wedstrijdcommentaar is van Philippe Crols en Red Flame Ella Van Kerkhoven.

Voor de thuiswedstrijden ruilen de presentatoren de studio in voor het stadion om verslag uit te brengen vanop de zijlijn. Op dinsdag 21 september spelen de Red Flames al hun tweede kwalificatiewedstrijd in het Koning Boudewijnstadion tegen Albanië. Ook die wedstrijd zal live te volgen zijn op Play6 en GoPlay.be vanaf 20u10.

Olivier Goris, Lead Sports: “Belgische topsporters en het Belgische voetbal horen thuis bij Play en dus krijgen nu ook de Red Flames een prominente basisplaats in de Play-familie. De Red Flames hebben zich jaar en dag ingezet om te geraken waar ze nu staan, bij hun topclubs én bij het nationale elftal. Samen hebben ze geknokt om ook opnieuw internationaal te schitteren. Samen staan ze sterker dan ooit en samen met de supporters thuis kunnen ze zichzelf ongetwijfeld nog meer overtreffen. Tous ensemble. Hun prestaties verdienen de grootst mogelijke spotlight en daar willen we vanuit Play maar wat graag ons steentje aan bijdragen.”

Katrien Jans, Manager Vrouwenvoetbal KBVB: “Vrouwenvoetbal is een sport in volle groei, met speelsters van de bovenste plank. En om de sport nog meer tot bij het grote publiek te krijgen, heb je meer visibiliteit nodig. We zijn dan ook enorm blij dat we samen met de Play-familie voor de nodige boost kunnen zorgen om die visibiliteit te genereren. Zo kunnen we het vrouwenvoetbal samen naar een nieuw niveau tillen.”