Libelle viert 75 jaar met een dubbeldik verjaardagsnummer

FacebookTwitterLinkedIn

Het magazine Libelle van uitgever Roularta bestaat dit jaar 75 jaar. Deze week verschijnt er daarom een feesteditie: een dubbeldik verjaardagsnummer met receptenklassiekers en een grote make-over van lezeressen. Online op Libelle.be verschijnt onder andere een docu-video van fotografe Lieve Blancquaert. De gebeurtenis wordt ondersteund met een campagne op tv, radio, social en in print.

Libelle is door de jaren heen geëvolueerd van gratis naaipatronen en dokter Spock in de jaren ‘50 tot een blad met maatschappelijke of politieke issues. Vandaag is Libelle een multimediaal platform met 953.052 lezers, surfers en kijkers (CIM NRS 2019-2020 total brand) en een groeiende abonnementenportefeuille.

Naast de gewone Libelle zijn er verder ook Libelle Nest, Libelle Mama en Libelle Lekker. Die laatste is het grootste maandblad in het CIM. Libelle bereikt zo via haar kanalen de vrouwencommunity van Vlaanderen en samen met het zusterblad Femmes d’Aujourd’hui die van heel België.

Hoofdredactrice Karen Hellemans: “Elke dag krijgen we (handgeschreven) brieven en mailtjes van onze lezeressen. Ze vragen inspiratie, raad of praktische hulp, willen ons bedanken of gewoon hun verhaal doen. En wij luisteren, altijd. We shoppen en koken samen. Zorgen samen voor de kinderen. We gaan samen wandelen of fietsen.

Reclametarieven van de Libelle-titels en contactgegevens van de regie vindt u in de MediaSpecs Database.