Leuven Actueel lanceert een app en vernieuwt zijn website

FacebookTwitterLinkedIn

Het Leuvense Primetime Group vernieuwt hun regionale nieuwsmedium Leuven Actueel. 9 jaar nadat het gelanceerd werd, krijgt de website met wekelijks meer dan 30.000 impressies een make-over en een nieuwe app. Daarvoor werkte Leuven Actueel samen met Remy Communication en websitebouwers Vector BROSS, beide uit het Leuvense, en de Limburgse appontwikkelaars Appwise.

Hiermee willen ze inwoners uit Leuven en omstreken gratis op de hoogte houden over het reilen en zeilen in en rond hun stad. “In tegenstelling tot andere spelers in de markt willen wij ons nieuws gratis blijven aanbieden en het niet achter betaalmuren stoppen”, aldus gedelegeerd bestuurder Wouter Van Melkebeek.

Ook de app, beschikbaar voor iOS en Android, is volledig gratis. “Nieuws, heet van de naald, wil je nu, op dit moment, kunnen lezen. Daarom zetten we met onze app in op pushberichten. Is er breaking news? Dan krijgt de gebruiker een melding op zijn smartphone zodat hij onmiddellijk zijn app kan openen en het nieuws kan lezen”, aldus Wouter Van Melkebeek.

Naast regionaal nieuws is er in de app en op de website ook ruimte voor lifestyleberichten zoals reisreportages, recepten, modetrends en interviews met BV’s. Ook ondernemers en iedereen die interesse heeft in de Leuvense ondernemerswereld blijft aan zijn trekken komen.