Lancering CAZ 2: nieuwe seriezender start op maandag 2 maart

FacebookTwitterLinkedIn

Elke dag Vlaamse en internationale series. Dat is wat de kijker vanaf maandag 2 maart mag verwachten op de nieuwe seriezender CAZ 2. Zo zullen voor het eerst de series van ‘Walter Presents’ – tot nu toe enkel online te bekijken via VTM GO – op een lineaire zender te zien zijn. CAZ 2 brengt ook reeksen als Clan, Cordon, Zuidflank en Mr. Robot, vaak met verschillende afleveringen op één avond na elkaar.

CAZ 2 gaat te werk met volgend stramien: misdaad op maandag, Walter Presents op dinsdag en woensdag, actie op donderdag, fantasy en horror op vrijdag en drama in het weekend. Elke weekdag is er ook plaats voor een Vlaamse topreeks.

Op maandagavond staan er om 20u40 steevast internationale misdaadreeksen gepland. De zender start op 2 maart met Snowfall, de misdaadreeks waarvan Adil El Arbi en Bilall Fallah de eerste afleveringen hebben geregisseerd.

Dinsdag- en woensdagavond zijn voor Walter Presents: Walter Iuzzolino, een gepassioneerde Italiaanse dramafan, gaat wereldwijd op zoek naar de beste niet-Engelstalige fictiereeksen. De actiethriller Fugitives, een Chileense HBO-reeks en het Argentijnse The Cleaning Lady bijten de spits af in de eerste week.

Op donderdag zijn er actiereeksen, met de Amerikaanse SWAT bij de start. Op vrijdagavond staan fantasy- en horrorreeksen op de agenda, met als eerste de Amerikaanse horrorreeks Blood Drive.

In het weekend is er een portie drama. Op zaterdag 7 maart wordt er gestart met een marathon van Dawson’s Creek. Op zondag wordt er afgesloten met een filmthriller, gevolgd bij de start door de Amerikaanse comedy/dramareeks Girlfriends’ Guide To Divorce.

VTM KIDS en VTM KIDS Jr. smelten samen tot één lineaire zender: VTM KIDS

CAZ 2 is te vinden op kanaal 23 (Telenet), kanaal 18 (Proximus) en kanaal 19 (Orange). Het neemt het lineaire signaal over van VTM KIDS Jr. De kijkers van deze laatste zender kunnen vanaf 2 maart terecht op VTM KIDS dat programma’s van VTM KIDS Jr. overneemt. Hiernaast is er ook nog steeds plaats voor het populaire VTM KIDS-blok op VTM.

Het online aanbod van kinderprogramma’s op VTM GO wordt verder uitgebreid. Dankzij een samenwerking met Nickelodeon en Nick Jr. wordt het aanbod op VTM GO uitgebreid met titels als Spongebob, Henry Danger en Paw Patrol.