Kurt De Cat wordt de nieuwe hoofdredacteur van de vakbladen voor de grafische sector bij Roularta

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 1 april is Kurt De Cat de nieuwe hoofdredacteur van de cluster vakbladen van Roularta Media Group voor de grafische sector. Hij volgt Alain Vermeire op die met pensioen gaat. Roularta dankt Vermeire uitdrukkelijk voor de jarenlange samenwerking en loyale diensten.

Kurt De Cat studeerde sociaal en cultureel werk aan de Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen en kwam eerst bij Roularta terecht als telefonisch verkoper. Daarna werkte hij bij CM, UPS en Keesing. Na een tussenstop bij Industrie Magazine ging hij in 2014 als redacteur aan de slag bij Trends Magazine.

Kurt De Cat wordt verantwoordelijk voor Grafisch Nieuws/Nouvelles Graphiques, al een halve eeuw het referentievakblad voor de Belgisch-Luxemburgse grafische sector. Daarnaast is er het Verpakking- en Labelmagazine, dat bestemd is voor de verpakkende en etiketterende industrie in ons land. M&C Magazine (Media & Communication) tenslotte richt zich op de sign- en beletteringsbedrijven. De vakbladen verschijnen in twee talen en zijn ook digitaal te lezen via website en nieuwsbrieven.

Roularta Media Group heeft behalve deze cluster rond Grafisch Nieuws nog b2b-publicaties die stuk voor stuk marktleider op hun domein zijn. Op het vlak van fiscaliteit worden die gecentreerd rond De Fiscoloog/Le Fiscologue. Roularta Healthcare realiseert publicaties voor de medische sector (o.a. De Artsenkrant/Journal du Médecin). Trends Business Information specialiseert zich in verrijkte bedrijfsdata en handelsinformatie. Voor de IT-branche is er Data News en het Sterck-platform richt zich tot kleine en middelgrote ondernemingen.