Koen Verwee (ex-De Persgroep) wordt CEO van Mediahuis België. Gert Ysebaert leidt Mediahuis Groep.

FacebookTwitterLinkedIn

Mediahuis herschikt zijn directie. Gert Ysebaert, die sinds het ontstaan van Mediahuis als CEO de Belgische en de groepsactiviteiten overziet, legt zich voortaan als CEO Mediahuis Groep toe op het leiden van de groep in zijn geheel. Binnen de Belgische organisatie wordt Ysebaert als CEO opgevolgd door Koen Verwee (ex-Telenet en De Persgroep Publishing).

De wijzigingen zijn nodig omdat de Belgisch-Nederlandse mediagroep de afgelopen jaren een snelle groei kende. Overnames in Nederland volgden elkaar snel op sinds 2014, denk maar aan NRC Media, Telegraaf Media Groep, Media Groep Limburg en Wayne Parker Kent. Recentelijk kwamen daar de plannen voor de Ierse markt bij met de nakende overname van Independent News & Media (INM).

Marc Vangeel, sinds 2017 CEO van TMG, zal samen met gewezen NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch een leidende rol opnemen bij de integratie van INM binnen Mediahuis.

Rien van Beemen neemt de rol van CEO bij TMG op zich. Hij vervulde die rol de afgelopen 7,5 jaar bij NRC.

Dominic Stas, sinds 2017 CEO van het Nederlandse Mediahuis Limburg en binnen de Belgische organisatie verantwoordelijk voor de regionale nieuws- en televisiemerken, zal Rien van Beemen als CEO van NRC opvolgen.

Naast CEO Gert Ysebaert, COO Paul Verwilt, CFO Kristiaan De Beukelaer, Algemeen Secretaris Geert Steurbaut, Marc Vangeel, Rien van Beemen, Dominic Stas en Koen Verwee, treden ook Peter Soetens (Chief Digital Officer) en Martine Vandezande (Group HR Director) toe tot het Mediahuis Group Team. Dit team coördineert de samenwerking binnen de groep en ontwikkelt de langetermijnstrategie van Mediahuis.