Kapaza stopt ermee, 2dehands.be neemt domeinnaam over

FacebookTwitterLinkedIn
kapaza

De zoekertjessite Kapaza stopt ermee op zaterdag 13 mei. De domeinnaam werd gekocht door 2dehands.be, na een toenadering van Kapaza.

Het gaat dus niet om een overname tussen de twee bedrijven. Kapaza heeft beslist om ermee te stoppen en heeft dat ook laten weten aan 2dehands.be. Dat bedrijf heeft dan beslist om de domeinnaam over te nemen. Kapaza.be zal straks dus doorverwijzen naar 2dehands.be.

Profielen en advertenties die nu op Kapaza staan, zullen niet worden overgezet. Kapaza-gebruikers zullen van 2dehands.be wel een mail krijgen over hoe ze hun content kunnen aanbieden op 2dehands.be. Vandaag krijgen bezoekers van Kapaza.be trouwens al een doorverwijzing te zien.

“De enige optie”

Waarom Kapaza ermee stopt, is nog onduidelijk. In een officiĆ«le mededeling klonk het als volgt: “Het was een erg moeilijke beslissing, maar na alles te hebben overwogen, blijkt het afsluiten van Kapaza de enige optie”.

Kapaza werd in 2003 opgericht en in 2008 overgenomen door een Noorse mediagroep. Nu komt de naam dus in Amerikaanse handen, want 2dehands.be is eigendom van eBay.

Bron: Deredactie.be.