Jupiler Pro League ook te bekijken via telecomproviders

FacebookTwitterLinkedIn

Door de coronamaatregelen kunnen supporters de start van het nieuwe Belgische voetbalseizoen enkel op tv volgen. Nu mediabedrijf Eleven Sports de rechten voor de Jupiler Pro League in handen heeft, krijgen voetballiefhebbers meer mogelijkheden om de wedstrijden te volgen. Eleven zendt de matchen immers ook via zijn eigen platform uit. De goedkoopste formule kost 10,99 euro per maand, of 109 euro voor een jaar. Streamen kan op verschillende manieren, onder meer via Chromecast of Apple TV op de televisie.

Ook verschillende telecomproviders bieden de wedstrijden aan via hun decoders. Orange doet dat voor de eerste keer. Het vraagt net als Eleven 10,99 euro per maand, maar biedt de wedstrijden van komend weekend gratis aan voor klanten van de bundel Love Trio.

Proximus-klanten die via hun decoder willen kijken, moeten meer betalen. Die provider verkoopt de Belgische wedstrijden enkel in een ruimere sportbundel van 16,99 euro per maand met ook buitenlandse competities. Proximus doet geen actie voor het startweekend, maar nieuwe klanten kunnen de optie wel een maand gratis testen.

Bij Telenet tot slot wordt het geduld van de klanten op de proef gesteld. Het bedrijf onderhandelt al weken met Eleven over de uitzendrechten. Het is dus nog niet zeker dat de wedstrijden te zien zullen zijn via de decoder van Telenet.

VOO meldt dan weer dat ze op de valreep een akkoord hebben gesloten met Eleven Sports. De zenders zullen vanaf zaterdag beschikbaar zijn via de optie VOOsport. Ook de M7 Group (Télésat en TV Vlaanderen) heeft een overeenkomst. Telenet is zo de enige telecomoperator zonder Belgisch voetbal, tenminste voor de eerste speeldag.

Ook over de samenvattingen van de wedstrijden is er overigens nog geen duidelijkheid. Tot nu toe had VIER (eigendom van Telenet) de rechten om die uit te zenden, maar er lopen nog onderhandelingen. “De discussies zijn nog bezig, maar we hebben in samenspraak met de Pro League een oplossing gevonden en gaan op een innoverende manier met de highlights omspringen”, zegt Jan Mosselmans van Eleven. “De samenvattingen worden voorlopig niet gebundeld in een programma op een Vlaamse zender. Eleven zal de samenvattingen wel afzonderlijk op zijn eigen platform zetten, op de site van de Pro League en op een YouTube-kanaal.”

Langs Waalse kant is wel al zeker dat RTBF de samenvattingen mag uitzenden.