Jet Magazine pakt uit met unieke scantechnologie als digitaal verlengstuk

FacebookTwitterLinkedIn

Jet Magazine, het huis-aan-huis magazine van Mediahuis dat in de provincie Limburg verspreid wordt, lanceert in haar laatste editie van 2020 een bijzondere digitale nieuwigheid. Dankzij een unieke scantechnologie kan de lezer fijne extra’s achter een aantal redactionele rubrieken ontdekken: een exclusief en vernieuwend concept dat een digitaal verlengstuk aan het papieren magazine breidt.

De lezer zal in het Jet-nummer van 14 december een duidelijk herkenbaar logo op verschillende redactionele pagina’s te zien krijgen. Dit logo geeft aan dat de pagina scanbaar is en dat er dus digitaal extra info te ontdekken valt. Die info biedt een unieke blik achter de schermen van het magazine. Want wie bijvoorbeeld de cover scant van het nummer van 14 december ontdekt niet alleen wie het covermodel is, maar krijgt ook te zien hoe het er aan toe gaat tijdens zo’n fotoshoot. Naast de cover zijn in diezelfde editie ook de wedstrijdpagina en de modepagina scanbaar.

De vernieuwde scantechnologie werkt zonder QR code. De lezer heeft wel zijn smartphone nodig. Hij surft eerst naar scan.magazine.be en gebruikt vervolgens de camera van zijn smartphone om de pagina in het magazine te scannen. Zo komt hij automatisch terecht bij de aanvullende content in de digitale omgeving.

Catherine Mathieu, Senior Product Manager bij Mediahuis Advertising: “De vele toepassingen bieden voor zowel de lezer als de adverteerder extra digitale mogelijkheden. We willen met het hele team van Jet Magazine deze technologie in 2021 verder uitrollen. Jet Magazine heeft een exclusieve troef in handen en is daarmee de trendsetter in digitale beleving binnen de markt van huis-aan-huisbladen.”