JCDecaux lanceert de e-FZB

FacebookTwitterLinkedIn

JCDecaux kondigt de lancering aan van de elektrische fiets in zelfbediening, uitgerust met een draagbare batterij (e-FZB). Elke gebruiker beschikt over zijn eigen individuele batterij die hij huurt.

 

JCDecaux heeft wereldwijd verschillende programma`s voor fietsen in zelfbediening (FZB) en overstijgt binnenkort de 650.000 abonnees. Het bedrijf heeft 12 jaar internationale ervaring, 52.000 fietsen en 4.700 stations in 70 steden in 13 landen wereldwijd.

 

De eerste fietsen werden geïnstalleerd in Wenen in 2003. Sindsdien zijn de FZB-systemen constant geëvolueerd om in te spelen op de behoeften van de gebruikers.

 

Met de e-FZB geeft JCDecaux een nieuwe betekenis aan het fietsrijden in de stad door aan vermogen te winnen en het gebruikerscomfort te verbeteren. Het geeft ook een oplossing voor de factoren die de massale ontwikkeling van de elektrische fiets in de weg stonden: de aankoopprijs, de onderhoudskosten, diefstal en het moeilijk opladen van de accu.

 

De e-FZB is compatibel met de bestaande FZB-stations en kan worden uitgerold in de steden zonder dat de dienstverlening moet worden onderbroken.

 

Dit alles is het resultaat van drie jaar onderzoek en ontwikkeling om een complex systeem om te bouwen tot een eenvoudige en efficiënte oplossing met talrijke innovaties die het voorwerp hebben uitgemaakt van patenten: een lichte en uitneembare accu, een automatisch signaal voor het geval de batterij op de fiets zou worden vergeten en een link met de smartphone van de gebruikers via een speciale app.

 

De accu van de e-FZB werd door JCDecaux zelf ontworpen. De gebruikers hebben een autonomie van tien kilometer, hetzij vier keer de afstand die gemiddeld met een fiets in zelfbediening wordt afgelegd. De fietsen gebruiken kan via een online abonnement en een maandelijkse betaling.