Isabel Albers wordt algemeen hoofdredacteur Het Laatste Nieuws en HLN.be

FacebookTwitterLinkedIn

Isabel Albers, die vijf jaar hoofdredacteur was bij De Tijd, wordt vanaf 1 juni algemeen hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws en HLN.be.

 

Isabel Albers zal als algemeen hoofdredacteur een driekoppige hoofdredactie leiden. Huidig hoofdredacteur Wim Verhoeven en Dimitri Antonissen maken mee deel uit van de hoofdredactie. Albers verzekert daarmee de opvolging van Paul Daenen, die bijna twintig jaar de leiding had van Het Laatste Nieuws.

 

Met de komst van Isabel Albers wil Het Laatste Nieuws de digitale transformatie bij de grootste krant van het land versnellen en tegelijkertijd de inhoud aanscherpen.

 

Isabel Albers: “Het Laatste Nieuws staat voor het kloppende nieuwshart van Vlaanderen, of het nu op je smartphone is, op je desktop of in de krant. Op welke drager je wat leest, dat wordt bijzaak. Die rechttoe-rechtaan HLN-journalistiek elke dag brengen, met veel meer mogelijkheden dan ooit tevoren, dat is waar het om draait. Het Laatste Nieuws, dat is voor mij al jaren goed geïnformeerd worden en genieten tegelijkertijd. Op een hele rake manier zeggen waarop het staat”.

 

Koen Verwee, CEO van de Persgroep Publishing: “Isabel heeft bij De Tijd bewezen dat ze een journalistiek zwaargewicht is en bovendien een krant kan omvormen tot een multimediaal nieuwsmerk. Het Laatste Nieuws is vandaag reeds het grootste nieuwsmerk op papier en in digitaal, maar tegelijk staan we voor de uitdaging om in digitaal onze betalende lezers nog beter te bedienen. Met de driekoppige hoofdredactie zijn we hiervoor ideaal uitgerust”.

 

LEES OOK: Lisbeth Imbo stopt als hoofdredactrice van De Morgen