IPM krijgt groen licht van mededingingsautoriteit voor de overname van Vers L’Avenir

FacebookTwitterLinkedIn

IPM heeft groen licht gekregen van de Belgische mededingingsautoriteit voor de overname van de persactiviteiten van Editions de l’Avenir en van de vennootschap L’Avenir Hebdo. Volgens de mededingingsautoriteit vormt de transactie “geen concentratie-effect dat een goedkeuring in de weg zou staan”.

IPM is een gediversifieerde groep, actief in media, internet (in het bijzonder wat betreft immobiliënwebsites), reizen en sportweddenschappen. Op mediagebied is de groep uitgever van de kranten La Libre en DH Les Sports en de tijdschriften Paris Match Belgique en Courrier International. De overname heeft betrekking op het dagblad L’Avenir, het weekblad Le Journal des Enfants en de weekbladen Moustique en Télé Pocket, evenals op de aanverwante reclameactiviteiten en websites.

François de Hodey, CEO van IPM: “Het is een prachtig project. De complementariteit tussen L’Avenir, La Libre en DH Les Sports is magisch. Ik heb er alle vertrouwen in dat iedereen wil slagen om deze grote uitgeverij in Wallonië en Brussel tot een succes te maken.”

De transfer van de activiteiten is voorzien voor 8 januari volgend jaar.