Space Essentials – Exclusief Space onderzoek: online video complementair aan tv-reclame

FacebookTwitterLinkedIn

Afgelopen zomer voerde Space, met de actieve steun van Mars en Microsoft Advertising, een studie uit over een campagne waarbij dezelfde reclamespots zowel gebruikt werden voor de klassieke televisieplatforms als op het internet in de vorm van online video`s. Het onderzoek leverde de volgende conclusies op:

• Televisie kent zijn gelijke niet in het verspreiden van een boodschap onder een brede bevolking

• Online video beschikt echter ook over een aantal troeven:

– een minder drukke omgeving, waardoor de boodschap beter tot haar recht komt

– consumenten staan via dit medium meer open voor het merk

– online video heeft een impact bij lagere drempelwaarden dan televisie: de verhouding tussen impact en bruto contacten ligt op het internet drie tot vier keer hoger dan bij televisie.

Deze studie -de eerste uit een reeks- toont aan dat een FMCG-adverteerder (Fast Moving Consumer Goods) systematisch zou moeten overwegen om de traditionele tv-campagne ook als online video op het web te plaatsen. Zeker bij een relatief jonge doelgroep, want die vertoeft vaker op het internet. Een dergelijke campagne heeft niet zozeer een groter bereik dan een exclusieve tv-campagne, maar wel een grotere doeltreffendheid.

 

In een notendop:

Mars, Microsoft en Space werkten als partners samen aan een uniek onderzoek over de complementariteit van tv-spots en online video, wat leidde tot de volgende 3 bevindingen:

• televisie is een onvervangbare drijfkracht in het verwerven van naambekendheid

• bij identieke inspanningen lijkt het internet (online video) doeltreffender, maar het bereik van dit medium is wel kleiner

• toch heeft het internet -in vergelijking met televisie- een aanzienlijke invloed op de waardering van de boodschap en sommige aspecten van positieve opvattingen over het merk.