In aantocht op DAB+: een nieuwe RTBF-zender voor senioren vanaf 27 september

FacebookTwitterLinkedIn

Op 27 september staat de RTBF klaar met een nieuwe radiozender, zowel op DAB+ als online. Binnen enkele dagen weten we ook naar welke naam die zal luisteren. De RTBF verklapt al wel dat de nieuwe radio complementair wordt aan VivaCité en zich toelegt op populaire muziek uit de jaren ’60 en ’70.

Eric Gilson, manager programma’s op La Une en VivaCité, verklaart dat “deze radio een eerbetoon wordt aan de artiesten en groepen die niet langer gedraaid worden op VivaCité“.

De aankondiging van de RTBF komt rond dezelfde periode dat de NGroup (met Nostalgie en NRJ) het nieuwe ‘Nostalgie +‘ aankondigt, nog een radiozender die zich toespitst op senioren. Te wijten aan toeval, zegt Eric Gilson: “De projecten zijn naast elkaar op poten gezet zonder dat we elkaar hierover spraken.”

Overlappen met VivaCité zal de nieuwe zender niet doen“, bevestigt redactiehoofd Yves Verstreken. “De radio zal live uitzenden van 7u tot 16u (met o.a. Serge Van Haelewijn), maar er zal minder worden gepraat dan op VivaCité, zodanig dat er meer ruimte is puur voor muziek. Het vaakst zullen we Franse chansons en Belgische muziek van Franstalige artiesten draaien, en in mindere mate ook Engelstalige muziek.