Humo binnenkort al op zaterdag in digitale versie

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 24 januari 2015 zal Humo al op zaterdag verschijnen in digitale versie. Het gaat om de volledige Humo die men via een app kan lezen op tablet. De versie is wel enkel beschikbaar voor abonnees. De papieren editie blijft voorzien voor de daaropvolgende dinsdag.

 

Humo wil komaf maken met de situatie dat het magazine al op vrijdagavond klaar is, maar door de doorlooptijd van drukken, afwerken en distributie pas op dinsdagochtend bij de lezers geraakt. Met de digitale versie wil Humo voortaan ook hun lezers bereiken in het weekend, het moment bij uitstek om het magazine van a tot z door te nemen.

 

Via een link zal ook de app met alle tv-programma`s toegankelijk zijn, in real time en een week vooruit kijkend.

 

De digitale Humo is exclusief voor abonnees. Dat zijn ten eerste printabonnees voor wie het digitale aanbod deel uitmaakt van hun abonnement, maar ook voor abonnees die een louter digitaal abonnement verkiezen.

 

Een los digitaal nummer van Humo aankopen zal pas kunnen vanaf dinsdag, de dag dat ook de papieren Humo in de winkel en de brievenbus ligt.

 

Sinds de lancering van de tablet optimised versie in juni, wierf Humo al 2.000 louter digitale abonnees, zowel via eigen verkoopskanalen als via iTunes en Google Play. De ambitie is om de digitale verkoop fors uit te bouwen. Mortierbrigade werkt hierover aan een communicatiecampagne.