Hoge kijkcijfers voor Red Flames en Tour de France

FacebookTwitterLinkedIn

De Ronde van Frankrijk en de Red Flames hebben de afgelopen weken veel kijkers gelokt. Dat meldt de VRT. De Red Flames braken zelfs het kijkcijferrecord voor het vrouwenvoetbal.

De Red Flames schreven geschiedenis door zich als eerste Belgische vrouwenploeg te plaatsen voor de kwartfinale van een EK. En ook op het vlak van kijkcijfers was de wedstrijd tegen Zweden historisch: de Red Flames tekenden een kijkcijferrecord op voor een voetbalwedstrijd bij de vrouwen, met 666.645 kijkers en een marktaandeel van 42,5 procent.

En ook de Tour de France, die van 1 tot 24 juli te zien was op Sporza, was er een voor de geschiedenisboeken, met het hoogste gemiddelde kijkcijfer (over alle uitzendingen) in tien jaar.

Gemiddeld kon de Tour 572.878 kijkers boeien, goed voor een marktaandeel van 64,8 procent. Het gaat dan om mensen die live kijken op de televisie of om mensen die de uitzending opnemen en nog dezelfde dag kijken (“vosdal”, viewing on same day as live). Enkel de Tour van 2015 komt in de buurt van dat gemiddelde cijfer, met 570.878 kijkers.

De best bekeken rit was de etappe van Lourdes naar Hautacam met 868.769 kijkers, op onze nationale feestdag. Het hoogste ‘best minute’-cijfer, het piekmoment, was eveneens voor deze rit met 1.245.777 kijkers. De rit van Lacapelle-Marival naar Rocamadour haalde met 76,6 procent het hoogste marktaandeel.

Bron: Belga.