Gert Lathouwers van WIZZ Communicatiemakers is Verkoper van het Jaar

FacebookTwitterLinkedIn

Gert Lathouwers van het marketing- en reclameagentschap WIZZ Communicatiemakers wint de Sales Awards. De prijs werd op vrijdag 21 november in Kortrijk uitgereikt door SBM (Syntra voor Bedrijf en Medewerkers).

 

Gert Lathouwers haalde het van 74 andere inzendingen: “De titel is een mooie beloning voor onze inspanningen in een bedrijf in volle groei. Met ons ganse team sleutelen we elke dag aan onze missie om de klant centraal te zetten. Ik ben dan ook blij dat ik op de Dag van de Verkoper dit verhaal heb kunnen brengen. Wat cruciaal is, is luisteren naar klanten, detecteren wat ze écht nodig hebben en daarvoor een oplossing bieden”.

 

“Verkopen op korte termijn, daar geloof ik niet in. Het is niet meer van deze tijd om met producten of diensten de baan op te gaan en die op een sterke manier aan te prijzen bij klanten. Ik ben fan van langetermijnverkoop.”

 

“Dat betekent in eerste instantie luisteren naar de klant. Wat vraagt hij en welk resultaat verwacht hij? Vaak duiken in deze fase tegenstrijdigheden op. Het is een uitdaging om een voorstel te formuleren over wat de klant wil bereiken en wat hij in functie daarvan effectief nodig heeft. Een sterke verkoper slaagt erin om dit laatste op een verstaanbare manier aan de man te brengen. Ook al verschilt dat volledig van de initiële vraag van de klant.”