François Bailly vanaf 1 januari nieuwe hoofdredacteur van L’Echo

FacebookTwitterLinkedIn
françois bailly

De directie van Mediafin, de uitgever van de kranten L’Echo en De Tijd, heeft besloten om François Bailly voor te dragen als de nieuwe hoofdredacteur van L’Echo. Hij zal vanaf 1 januari Joan Condijts opvolgen die eind oktober aankondigde een nieuw tv- en online videokanaal op te starten: Les News 24.

“François Bailly zal als opdracht krijgen om van L’Echo het meest betrouwbare informatiemedium van de Franstalige markt te maken. L’Echo moet het multimediamerk bij uitstek worden voor een hele generatie van ondernemers en beleidsmakers.”

De nieuwe hoofdredacteur behaalde een diploma journalistiek aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) en begon zijn carrière in 2008 op de redactie van L’Echo. In de loop der jaren specialiseerde hij zich in de telecom- en automobielsector. Hij week een tijdje uit naar de bedrijfscommunicatie als communicatieverantwoordelijke van BASE, maar keerde in 2016 terug naar L’Echo als ‘news manager’.

Isabel Albers, editorial director bij Mediafin: “Door François Bailly te kiezen als hoofdredacteur, kiezen we voor een talent uit eigen huis dat de waarden ervan belichaamt en altijd aan diepgravende journalistiek heeft gedaan. Als een digitale native heeft hij ook de troeven om aan de verwachtingen van onze lezers te voldoen, die ons meer en meer online en op hun mobiel lezen”.

Bron: Belga.