Filmmagie en Acteur.be gaan samenwerken

FacebookTwitterLinkedIn

Het maandblad Filmmagie, een onafhankelijk filmtijdschrift, en Acteur.be, het sociale netwerk van professionals in de podium- en audiovisuele kunsten, slaan de handen in elkaar. Via een samenwerking met Filmmagie zal Acteur.be zijn website stofferen met artikels over het actuele filmlandschap.

Acteur.be en de Franstalige zustersite Comedien.be lanceerden in januari hun gloednieuwe platform voor acteurs en artiesten uit de audiovisuele sector (bioscoop en televisie) en podiumkunsten (theater, dans en straatkunsten) in Belgiƫ.

De site brengt makers en artiesten over de taalgrenzen heen met elkaar in contact, en laat gratis gerichte castingoproepen uitsturen. Het platform bevordert aldus connecties en artistieke uitwisselingen tussen alle beroepen binnen deze sectoren. Zo verenigt Acteur.be een gemeenschap van allerlei soorten artiesten: werkgevers, instellingen, productiestructuren, enzovoort.

Filmmagie bestaat sinds 1956 (tot 2006 als ‘Film & Televisie’). Elk nummer biedt analyses van de maandelijkse filmactualiteit, van blockbuster tot kleine arthousefilm, met recensies, portretten, achtergrondartikels en interviews. Daarnaast heeft Filmmagie een netwerk van een tiental autonome filmclubs verspreid over heel Vlaanderen.

Bron: Belga.