Elke Dens en Véronique Vergeynst zijn de BAM Marketers of the Year 2019

FacebookTwitterLinkedIn

Op donderdagavond 5 december vond de uitreiking van de BAM Marketer of the Year plaats, een organisatie van de Belgian Association of Marketing (BAM) die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt tijdens het BAM Marketing Congress. Met deze award wil de marketingorganisatie een marketer lauweren voor haar of zijn realisaties op het vlak van marketing en initiatieven om het marketingvak uit te dragen bij het grote publiek.

Tijdens de eerste dag van het congres kregen de zes finalisten de kans om zich op het hoofdpodium voor te stellen aan de meer dan 1.000 aanwezigen, die aansluitend via live voting konden stemmen op hun favoriete marketeer. Zo gingen Elke Dens (NL) en Véronique Vergeynst (FR) alvast lopen met de prijs van het publiek. ‘s Avonds vond de officiële ceremonie plaats met de bekendmaking van de twee uiteindelijke winnaars: opnieuw Elke Dens (NL) en Véronique Vergeynst (FR).

De laureaten werden voor 2/3 van de punten verkozen door een onafhankelijke jury (voorgezeten door Jean Cornet van Deloitte) en voor 1/3 van de punten via de live voting. Het publiek en de jury zaten dus duidelijk op dezelfde lijn.

Nederlandstalige Marketer of the Year: Elke Dens, Marketing Director van Visit Flanders

Juryvoorzitter Jean Cornet: “Elke is erin geslaagd om een heel omvangrijke visie van toerisme in haar organisatie te installeren. De passie die zij daarin investeert is aanstekelijk en vertaalt zich ook in sterke resultaten.”

De andere genomineerden waren Kristof Ampe (Royal Swinkels Family Brewers) en Patrick Kindt (KBC).

Franstalige Marketer of the Year: Véronique Vergeynst, Head of Corporate Marketing bij Brussels Airport

Juryvoorzitter Jean Cornet: “Véronique is erin geslaagd een marketingcultuur op te bouwen, niet alleen bij het bedrijf Brussels Airport, maar ook in het hele ecosysteem op de luchthaven, door een netwerk te creëren dat alle marketeers van de aanwezige bedrijven op de site samenbrengt. Het merk Brussels Airport wordt steeds meer een begrip bij het publiek en de reizigers maken kennis met een echte klantenervaring.”

De andere genomineerden waren Pierre Lalmand (FEBIAC) en François Simon (L’Oréal).