Eén zet in op nieuwe titels en jong talent voor najaarsprogramma

FacebookTwitterLinkedIn

Netmanager Jean Philip de Tender stelde dinsdagochtend het najaarsprogramma van Eén aan het grote publiek voor. Naast de vertrouwde namen bestaat het aanbod ook uit elf nieuwe programma`s, en een grote dosis jonge gezichten. Zes titels die vorig jaar gelanceerd werden, krijgen een tweede seizoen.

 

Ook de nieuwsdienst ondergaat vernieuwingen. Na het afscheid van Jan Becaus komt Bart Schols het journaalteam versterken. Ihsane Chioua Lekhli vervangt Indra Dewitte bij De Zevende Dag, en Tim Verheyden presenteert Koppen, dat een volledige makeover krijgt.

 

Op zondagavond pakt Eén uit met de vijfdelige fictiereeks over het koningshuis Albert II, en later met De Ridder, een nieuwe langlopende misdaadreeks. Op dinsdag is er ook fictie te zien met Eigen Kweek.

 

Vooral in de categorie non-fictie krijgt veel jong talent een kans. Zowel in Missie Mosango als in Bye bye mama volgen we jonge Belgen tijdens hun avontuur in Afrika. In de muzikale quiz Sing that song spelen pianisten Florejan Verschueren en Hannes De Maeyer tezamen met ‘bekend en verrassend nieuw zangtalent` onder begeleiding van Peter Van de Veire. Verder krijgen de reeksen Iedereen beroemd, Café Corsari, Beroepen zonder grenzen, Twee tot de zesde macht, Het perfecte koppel en Vroeger of later allemaal een tweede seizoen.

 

Gevestige waarden Tom Waes en Lieve Blancquaert keren ook terug: in Reizen Waes trekt Waes naar atypische vakantiebestemmingen, en Blancquaert onderzoekt in haar nieuwe documentairereeks Birth Day hoe het is om geboren te worden op verschillende plaatsen op de wereld.

 

Meer informatie vind je in de seizoensbrochure.