Eén presenteert voorjaarsprogrammatie: gevarieerd aanbod voor iedereen

FacebookTwitterLinkedIn

Met een mix van bittere ernst en gemakkelijk verteerbaar entertainment wil de VRT-zender Eén in het voorjaar verder gaan op de ingeslagen weg. De openbare omroep wil op zijn meest bekeken zender relevante televisie brengen die tegelijk ontspannend is, zo bleek dinsdag tijdens de presentatie van de programma’s.

Eén heeft met “Beau Séjour” en “Tabula Rasa” dit jaar twee fictiekleppers uitgezonden. Begin volgend jaar moet de tweede reeks van “Salamander” op dat elan voortgaan. De VRT programmeert zijn paradepaardje traditiegetrouw op zondagavond. Wellicht hadden ze aan de Reyerslaan ook veel verwacht van “It ’s showtime”, de reeks van en met Bart De Pauw, maar die fictiereeks gaat in de koelkast.

Vanaf donderdag 4 januari ontvangt het voormalige Woestijnvis-gezicht Steven Van Herreweghe in “Van algemeen nut” enkele bekende en minder bekende mensen die met elkaar gemeen hebben dat ze ooit op een opvallende manier op televisie zijn geweest.

Ernstiger is het programma van gerechtsjournaliste Fatma Taspinar, dat start op 8 januari. In “Mij overkomt het niet” praat zij met mensen die ongewild een zwaar ongeval veroorzaakt hebben. “Het zijn geen criminelen, maar wel mensen wiens leven tot dan rimpelloos was verlopen. Er rust nog altijd een groot taboe op”, zegt netmanager Olivier Goris.

Ook nieuw op Eén is Philippe Geubels. Hij komt later in het voorjaar met zijn nieuw programma “Taboe“, waarin de komiek de grenzen van de humor zal opzoeken. Hij trekt eerst een week op avontuur met een groep mensen om wie je eigenlijk niet mag lachen, zoals holebi’s of mensen met een fysieke beperking. Hij luistert naar hun gevoeligheden, en brengt vervolgens comedy over hen in hun bijzijn.

Gevoel voor Tumor” komt ook later in het voorjaar op het scherm. Die fictiereeks was een idee van een VRT-medewerker die op jonge leeftijd kanker kreeg. “De miserie horen we vaak, maar hij maakte ook grappige dingen mee”, zegt Goris. “Het is een ‘coming of age’-verhaal geworden, waarvoor we een grondige researchronde hebben gedaan bij kankerpatiënten. De reeks is dus geworteld in de realiteit.”

In het realitygenre is het tot slot uitkijken naar “Politie 24/7“, van de makers van “Spoed 24/7”. Drie maanden lang volgden camera’s dag en nacht de lokale politie van Antwerpen. Het is afwachten waar die nieuwe reeks het verschil zal maken met “De Recherche” van Woestijnvis, dat al twee seizoenen meegaat op VIER. Later komt er op Eén nog een 24/7 in het kinderziekenhuis.

Bron: Belga (Afbeeldingen: Eén)