Dubbel zoveel gebruikers voor Libelle-lekker.be

FacebookTwitterLinkedIn

Roularta noteert een groter aantal gebruikers op zijn culinaire website Libelle-lekker.be. De vlucht naar de keuken tijdens de lockdown vertaalt zich daar in een verdubbeling vergeleken met dezelfde periode vorig jaar tussen 14 maart en 21 april, zijnde van 1.407.320 naar 2.639.620 gebruikers. Het aantal pageviews steeg in dezelfde referentieperiode met maar liefst 3 miljoen.

Rond Pasen telt de website altijd extra gebruikers, maar dit jaar zet de stijging zich ook na het feest door, met een record van 307.512 pageviews op zaterdag 18 april.

De gebruikers gaan vooral op zoek naar recepten om te bakken: brood, cake, broodpudding, wentelteefjes en bananenbrood behoren tot de populairste recepten. Bij de hartige recepten staan asperges de laatste weken aan de top.

Ook de Libelle Lekker Kookclub op Facebook groeit sinds de ingang van de lockdown en er komen zo’n 200 nieuwe leden bij per dag. De groep telt daardoor momenteel net geen 20.000 leden, een grens die de komende dagen nog doorbroken zal worden. De laatste 60 dagen noteerde de groep een stijging van het aantal leden met 53%.

Tot slot groeit ook het magazine Libelle Lekker: de betaalde verspreiding ging omhoog met meer dan 7% door een goede losse verkoop en een stijging van meer dan 50% van het aantal abonnementen tegenover 2019.