Disney Channels in regie bij Transfer vanaf januari 2021

FacebookTwitterLinkedIn

Vanaf 1 januari 2021 zal de commercialisatie van de Disney Channels, in Vlaanderen en Wallonië, onder regie van Transfer vallen. De commercialisatie van de nieuwe zenders zal zowel op kids 4-14, als op PRP 18-54 gebeuren, met bijhorende spot- en non-spot mogelijkheden.

De Disney Channels scoren uitstekend, zowel in het Noorden met 7% marktaandeel (kids 4-14) als in het Zuiden met 12,1%. Dankzij deze zenders stijgt de commercial kids share van Transfer naar 40% in het Noorden en 51,2% in het Zuiden.

Michel Duport, General Manager bij Transfer: “Het is natuurlijk een enorme aanwinst om dit belangrijke merk te mogen verwelkomen in ons zenderportfolio. Het hele team werkt hard om een commerciëel marktaandeel van 10% te behouden op PRP 18-54, en dit nieuws brengt weer een gezond evenwicht op de kidsmarkt. De Disney Channels zorgen voor een mooie complementariteit binnen het bestaande kidsaanbod bij Transfer.”

Susan Van Geenen, VP Media Networks Benelux – The Walt Disney Company: “Wij zijn zeer enthousiast dat al onze zenders van The Walt Disney Company nu worden vertegenwoordigd door Transfer. Vanaf januari 2021 is Transfer ook voor Disney Channel de gekende creatieve partner. We streven er gezamelijk naar om onze Disney Channels naar een hoger commercieel niveau te tillen en ons marktaandeel binnen de Belgische kidsmarkt te vergroten.”

Later dit najaar lanceert NBCUniversal ook de science-fiction zender Syfy op de Belgische markt. De lancering van deze nieuwe themazender valt tevens onder vertegenwoordiging van Transfer, naast haar grotere broer 13ème Rue.

Het komende jaar zal heel wat verandering teweegbrengen in het zenderportfolio van de regie. Vanaf 2021 zullen de Viacom-zenders niet meer aanwezig zijn in het aanbod van Transfer, wat op een natuurlijke wijze plaats maakt voor nieuwe zenders zoals onder meer Syfy.