Dimitri Verbrugge en Elke Jacobs nieuwe hoofdredacteurs VRT NWS

FacebookTwitterLinkedIn

Dimitri Verbrugge startte in 2008 bij VRT NWS als redacteur bij het jongerennieuwsmagazine Karrewiet, waarna hij aan de slag ging als verslaggever voor Het Journaal. In 2012 werd hij eindredacteur van Het Journaal en vijf jaar later nam hij de leiding op zich van de redactie buitenland bij VRT NWS. Dimitri Verbrugge is de opvolger van Inge Vrancken. Zij besliste in maart om haar functie als hoofdredacteur neer te leggen en opnieuw verslaggever te worden.

Liesbet Vrieleman, Algemeen Directeur Informatie: “Dimitri weet heel goed wat de noden van Het Journaal zijn en zal nog meer journalistieke scherpte kunnen toevoegen. Hij is kritisch, heeft oog voor wat nieuws is en weet wat goede beeldverhalen zijn. Daarbovenop heeft hij reeds heel wat ervaring met het aansturen van een groot team.”

Elke Jacobs werkt al 19 jaar bij de VRT. Ze werkte voor Eén, Terzake en Studio Brussel. Ze ontwikkelde mee het nieuws op maat voor Studio Brussel en MNM, dat ze vanaf 2012 leidde vanuit VRT NWS. Ze zat ook mee aan de tekentafel van de grote vernieuwingsoperatie binnen de nieuwsdienst. In 2017 ging ze de themaredactie Algemeen van VRT NWS leiden, en een jaar later de themaredactie Maatschappij en Wetenschap. Elke Jacobs vervangt Brecht Decaestecker die ondertussen teruggekeerd is naar DPG Media waar hij hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws is.

Liesbet Vrieleman: “Een van de belangrijkste opdrachten voor Elke is om de audiovisuele verhalen nog meer uit te werken op onze site en app. Daarnaast zal ze onze website nieuwe journalistieke impulsen geven en keuzes maken die eigen zijn aan ons VRT NWS-dna. Elke kan als geen ander een ploeg motiveren. Ze zal luisteren naar de noden van haar team maar tegelijk altijd het geheel voor ogen houden.”

“Allebei hebben ze de afgelopen jaren bewezen dat ze goed weten wat nieuws is en hoe VRT NWS dat vertaalt in scherpe journalistiek en audiovisuele verhalen. Ik wens Dimitri en Elke veel succes”, besluit Liesbet Vrieleman.

Bron: VRT.