Deredactie.be in een nieuw jasje

FacebookTwitterLinkedIn

Deredactie.be, de nieuwssite van de VRT, ziet er sinds vanochtend anders uit dan voorheen. Het gaat om een grondige vernieuwing waarbij een nieuw design en nieuwe navigatie centraal staan. Verder komt er ook meer nadruk op de videozone.

 

Het design is lichter, eigentijdser en dynamischer, in functie van de inhoud. De presentatie van de onderwerpen en rubrieken gebeurt voortaan op een meer gevarieerde manier. Blokjes met tekst, foto`s of bewegend beeld kunnen op verschillende manieren gelay-out en gegroepeerd worden.

 

De navigatie verloopt via twee grote rubrieken: de homepage en de videozone.

 

Op de navigatiebalk van de homepage staan vooraan een of meerdere actuele thema`s. Daarnaast zijn er ook nog de rubrieken Binnenland, Buitenland, Ook dat nog (luchtige nieuwsfeiten of beeldverslagen), Cultuur en Media, en Alle rubrieken (voor wie snel een overzicht wil). Verder op de homepage staan allerhande nieuwsberichten, beeldverslagen en rubrieken waarbij de presentatie en volgorde kan variëren.

 

De tweede pijler van de vernieuwde site is de videozone. Het videoaanbod op de video homepage is aanzienlijk uitgebreid en daardoor wordt de videozone op zichzelf al een volwaardig nieuwsplatform. Je kan er je weg in zoeken via de rubrieken in de navigatiebalk (o.a. Redactietips, Nieuws, Ook dat nog, Livestream en Meest bekeken), maar je kan ook gewoon door de pagina scrollen op zoek naar de meest recente, relevante of leuke nieuwsbeelden.