Rossel in exclusieve onderhandeling om Ciné-Télé-Revue over te nemen

FacebookTwitterLinkedIn

De groep Rossel, dat onder andere Le Soir, Sudpresse en Soirmag uitgeeft, kondigde aan dat het volop aan het onderhandelen is over de overname van Editions Ciné-Revue en hun weekblad Ciné-Télé-Revue. Die overname werd alvast feitelijk onderhandeld, maar zou eind september helemaal rond moeten zijn. Het prijskaartje daarvan werd nog niet bekendgemaakt.

Ciné-Télé-Revue bestaat al sinds 1944 en geldt als marktleider onder de Franstalige tv-bladen. Editions Ciné-Revue telt 18 werknemers, maar zij zullen niet voor hun job moeten vrezen. Vorig jaar bedroeg de omzet 13,7 miljoen euro.

Michel Leempoel, kleinzoon van de oprichter van het weekblad, is zich “bewust van de belangrijke uitdagingen die gepaard gaan met de transformatie van het ecosysteem van de gedrukte pers”, en hoopt voortaan “de ontwikkeling ervan te verzekeren” via de steun van een groep die “beschikt over de nodige tools en middelen”. Die ontwikkeling wil hij bekomen door “te vertrouwen op de kracht van het merk en diens inhoud om die zowel op papier als digitaal te verspreiden”, zo stelt het persbericht.

De overname is eigenlijk al onderhandeld en we bevinden ons nu in de fase van ‘due diligence’”, verklaart Bernard Marchant, gedelegeerd bestuurder van Rossel. De details worden op dit moment onderzocht en de overname zou dan ook eind september rond moeten zijn, zo hoopt hij. Het bedrag werd nog niet gecommuniceerd. Marchant verzekert dat er noch een integratie, noch een fusie zal komen tussen Soirmag en Ciné-Télé-Revue.