DaviD schiet uit de startblokken en is klaar voor gebruik

FacebookTwitterLinkedIn

Na het launch event op 17 september is DaviD, het gezamenlijke programmatic aankoopplatform van IPM Advertising, ProduPress en Pebble Media, helemaal klaar om bij de digitale planners en buyers in gebruik genomen te worden.

De doelstelling van DaviD is duidelijk: IPM Advertising, Pebble Media en ProduPress werken samen om het aanbod (meer dan 62 segmenten) te structureren en te vereenvoudigen om zo bij adverteerders en mediabureaus het gebruiksgemak en de efficiëntie te verhogen. Deze marktplaats innoveert en maakt het verschil door zowel de DSP-account als de SSP-account op te zetten, te optimaliseren, te verfijnen en te beheren. De data worden via één gezamenlijke DMP verzameld, wat resulteert in een attractieve datacatalogus.

Na grondige analyse heeft DaviD gekozen voor Amobee (DSP), Rubicon (SSP-displaygedeelte) en SpotX (SSP-videogedeelte) als technologische partners. Er werd gekozen voor Amobee omwille van hun sterke gerichtheid op dienstverlening en client support. Amobee beantwoordde het best aan de verwachtingen om efficiënt datasegmenten aan te kopen. Rubicon bleek operationeel het best aan te sluiten met de desiderata van de DaviD-leden en video vraagt een aparte focus en expertise. SpotX was hierbij duidelijk de favoriete tech player voor het videoverhaal. In de toekomst zal het aanbod ook uitgebreid worden met audio inventaris.

Ontdek via deze video hoe het allemaal juist werkt.