RTL Belgium bedankt voor steun van Franse Gemeenschap

FacebookTwitterLinkedIn

De raad van bestuur van RTL Belgium, dochter van het Luxemburgse mediaconcern RTL Group, heeft vrijdag beslist niet in te gaan op de steun die was aangeboden door de Franse Gemeenschap.

In juni raakte bekend dat de regering van de Franse Gemeenschap RTL Belgium financieel wilde ondersteunen. Het mediabedrijf heeft door de coronacrisis af te rekenen met dalende reclame-inkomsten en zou aankijken tegen een verlies van 30 miljoen euro.

De Franse Gemeenschap was bereid om met steun over de brug te komen. Die steun zou gespreid worden over vier jaar en maximaal 80 procent van het financiële verlies bedragen. Aan de overheidssteun was wel de voorwaarde gekoppeld dat RTL, dat in België uitzendt met een Luxemburgse licentie, zich zou onderwerpen aan de regelgeving van de Franse Gemeenschap. Er zouden ook garanties gevraagd zijn voor jobzekerheid.

De raad van bestuur van RTL Belgium heeft nu beslist niet in te gaan op het aanbod. Volgens het mediabedrijf zijn er sinds augustus voldoende tekenen van economisch herstel en lijkt de economische schade zich ook niet uit te strekken over langere termijn. RTL wil ook graag met Luxemburgse licentie in België actief blijven.

Bron: Belga.