Clear Channel legt groendaken op bushokjes in Gent

FacebookTwitterLinkedIn

Vier bushokjes van Clear Channel op het Woodrow Wilsonplein in Gent zijn onlangs voorzien van een groendak. Met dit initiatief wil de Stad Gent haar ambitie tonen om groenere oplossingen aan te bieden.

Het pilootproject wil ook onderzoeken of nog meer bushokjes milieuvriendelijker gemaakt kunnen worden. Groendaken bevorderen de biodiversiteit, houden regenwater langer vast en zorgen voor verkoeling op warme dagen. In de zomer is een groendak 30 graden koeler dan een zwart dak.

Het drukke Woodrow Wilsonplein is de ideale locatie om de ambities van de Stad Gent op het vlak van groendaken in de kijker te zetten. Deze bushokjes zijn echte oases van groen en frisheid in het hart van de stad, in een omgeving met weinig groene ruimte. Het groendak bestaat uit vetplanten en grassen en biedt vele voordelen: het reduceert fijnstof, bewaart regenwater en vermindert de hitte. Het trekt ook bijen en insecten aan en stimuleert de biodiversiteit. Door groenvoorzieningen te bevorderen, creëert het stadsbestuur een “koelere” stad die klimaatpieken en -dalen beter kan opvangen.

Béatrice Moës, Development Director Clear Channel, legt uit: “Door de toenemende verstedelijking, worden steden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. Het is onze verantwoordelijkheid, als platform voor collectief nut, om een duurzame bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Daarom werken we samen met alle stakeholders van steden om “slimme” en milieubewuste oplossingen aan te bieden, die een echte toegevoegde waarde opleveren voor de burgers.”