Clear Channel lanceert People & Places 4.0 om de consument on the go te bereiken

FacebookTwitterLinkedIn
Clear Channel Belgium

Na de nabijheidsoplossing Be-Proximity (P&P2.0) en de affiniteitsoplossing Be-Affinity (P&P3.0) lanceert Clear Channel nu Go-Affinity (P&P4.0). Daarmee kunnen adverteerders een OOH-oplossing op maat creëren die zich focust op een doelgroep voortdurend in beweging.

People & Places – datadriven OOH-oplossingen

Clear Channel biedt merken voortaan de mogelijkheid uitsluitend de schermen te kiezen waarmee de doelgroep-consument in beweging de meeste affiniteit heeft, de hele dag door. Bart Demeulenaere, CCO Clear Channel Belgium & the Netherlands, voegt hieraan toe: “Met People & Places beschikt de adverteerder over de meest volledige oplossing voor efficiënte interactie met de juiste personen op het juiste moment, op de juiste plek en in de beste context.

Hoe het werkt

Voor elk van zijn 2m²-schermen heeft Clear Channel het sociaal en gedragsprofiel van elke voorbijganger in kaart gebracht. Dankzij de grote hoeveelheid verzamelde data kan Clear Channel de meest affinitaire 2m²-schermen selecteren voor de doelgroep van de adverteerder, waarbij het hele dagelijkse traject van die doelgroep wordt bestreken. Op basis van de criteria die het meest relevant zijn voor zijn campagne kan de adverteerder zo een oplossing op maat creëren om zijn affinitaire doelgroep op het beste moment en in de meest geschikte context aan te spreken, zodat de boodschap optimaal overkomt. Overigens kan de adverteerder People&Places 2.0, 3.0 en 4.0 combineren.

Een voorbeeld

Een speelgoedmerk wil zijn nieuwe trampolines promoten onder gezinnen met kinderen. Dankzij Be-Affinity geniet het merk extra zichtbaarheid bij gezinswoningen met tuin. Daarnaast kan het merk met Be-Proximity kiezen voor een selectie reclameborden in de buurt van zijn verkooppunten en rond locaties zoals scholen. Tot slot kan het merk zijn campagne nog effectiever maken door de schermen te kiezen die het meest door jonge ouders on the move worden gezien – met Go-Affinity is de cirkel rond.