Cinema start sterk met 366.000 bezoekers sinds heropening

FacebookTwitterLinkedIn

Tijdens de eerste drie openingsweken hebben de Belgische bioscopen zich bijzonder sterk getoond. Meer dan 366.000 mensen (aantal verkochte tickets tot en met 29 juni) hebben de weg naar het grote scherm teruggevonden. Dat cijfer ligt 51% procent hoger dan bij de eerste heropening, vorig jaar begin juli.

Zelfs tijdens de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Portugal (op 27 juni) daalt het bioscoopbezoek niet. Elke week is ook consequent sterker dan de vorige. Terwijl de eerste week nog 80.000 bezoekers lokte, gingen er in week twee al 115.000 bezoekers naar de cinema en verhoogde dat aantal in week 3 tot 171.200. Er zijn tevens nieuwe versoepelingen toegestaan in de bioscoop waardoor de capaciteit per zaal gevoelig omhoogging.

Topfavoriet is en blijft de horrorfilm The Conjuring 3, gevolgd door de familiefilm Cruella. Verder nog in de top een mix van allerlei genres, van actie over drama tot arthouse met films als Cash Truck, The Father en Oscarwinnaar Nomadland.

Uit een bevraging bij bioscoopbezoekers wordt er vooral hard uitgekeken naar de nieuwe Spider-man, F9 (Fast & Furious 9) en de Marvel-film Black Widow. Wat familiefilms betreft is het vooral uitkijken naar Space Jam: A New Legacy, Hotel Transylvania 4 en Spirit: Untamed. In de loop van 2021 is er ook nog de nieuwe Bond-film, de nieuwe Top Gun en Dune, de ongetwijfeld briljante nieuwe film van Denis Villeneuve.