Charlie Magazine luidt de noodklok en roept lezers op te betalen voor journalistiek

FacebookTwitterLinkedIn

“Nu of nooit. Zonder jouw steun stopt Charlie.” Met die woorden trapt Charlie Magazine een grote fundraisingactie af om haar plek op het internet te behouden.

Hoofdredactrice Jozefien Daelemans: “Zo’n 100.000 mensen per maand lezen onze artikels of bekijken onze video’s, maar slechts 1.300 mensen hebben een abonnement. Dat betekent dat iets meer dan 1% van onze lezers daadwerkelijk het magazine financieel mee ondersteunt. Daarom moeten we nu de noodklok luiden. Om te blijven bestaan, hebben we de steun van onze lezers en andere supporters hard nodig”.

In een tijd waarin printmedia het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden, is Charlie Magazine de afgelopen vier jaar toch uitgegroeid van een eenvoudige blog naar een volwaardig journalistiek medium, dat online en in print verschijnt. Daelemans benadrukt dat dat gebeurde zonder structurele steun van de overheid, in tegenstelling tot grotere magazines, kranten en uitgevers die wel steun genieten.

“Charlie is een waardevolle stem geworden in het Vlaamse medialandschap, die belangrijke topics op de maatschappelijke agenda zet, zoals straatintimidatie, racisme, body image, duurzaamheid, vrouwelijk talent en ondernemerschap. Redacteurs als Wim Slabbinck, Dalilla Hermans en comédienne Soe Nsuki vonden via Charlie hun weg naar het grote publiek.”

Charlie wil 100.000 euro ophalen om het magazine veilig te stellen. Daelemans: “We hopen dat al wie Charlie een warm hart toedraagt, ons een helpende hand toesteekt zodat we weer brandstof hebben om onze toekomst verder uit te werken”.

Steunen kan via www.charliemag.be/fundraiser. Wie een groter bedrag wil geven, of een samenwerking wil aangaan, kan terecht op www.charliemag.be/fundraiser-xl.