BRUZZ één jaar na de aanslagen

FacebookTwitterLinkedIn
bruzz

Bij het Brusselse mediamerk BRUZZ staat deze week alles in het teken van de aanslagen in Brussel op 22 maart vorig jaar. Online, op radio, op televisie en in print. BRUZZ blikt niet alleen terug, maar kijkt vooral naar de toekomst.

Wij zijn Molenbeek

BRUZZ vroeg aan Aboubakr Bensaihi, hoofdrolspeler in ‘Black’, om een documentaire te maken over wat de aanslagen van 22 maart hebben betekend voor zijn gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Hij start zijn reis in zijn eigen lagere school die werd ontruimd bij de arrestatie van Abdeslam. Hij bekeek uren archiefmateriaal en ging praten met mensen in Molenbeek. Moeders, vaders, leerkrachten, jongeren, kunstenaars én de burgemeester.

Vanaf woensdag 22 maart op BRUZZ.be, alsook op BRUZZ TV op 22 maart (18u30) en 26 maart.

Mohamed El Bachiri, hoofdredacteur voor één week

Mohamed El Bachiri verloor op 22 maart zijn vrouw Loubna Lafquiri na de aanslagen in metrostation Maalbeek. Vermoord door jihadisten. Mohamed bleef achter met drie kinderen. Niet wrok maar liefde is zijn boodschap aan de mensheid. Hij sprak eind vorig jaar zijn ‘Jihad van de Liefde’ uit tijdens een TedTalk in Hilversum waarmee hij hoge ogen gooide. BRUZZ vroeg hem om voor één week hoofdredacteur te zijn van de krant. Molenbeek zoals je het nog nooit las.

De weekkrant van BRUZZ verschijnt op woensdag 22 maart.

BRUZZ in Molenbeek

Exact één jaar na de aanslagen opent op het Gemeenteplein in Sint-Jans-Molenbeek het artistieke café Brass’art. BRUZZ trekt er woensdag naartoe voor drie uren live radio. Jeroen Roppe praat er met mensen uit de buurt. Met live raps van onder meer Si-G en Fleo.

BRUZZ Radio op woensdag 22 maart van 16u tot 19u.

22/3 één jaar later

Samen met andere grote zenders in ons land zendt BRUZZ de herdenking in Zaventem en aan metrostation Maalbeek uit. Robert Esselinckx blikt terug met Rik Van Cauwelaert.

Woensdag 22 maart op BRUZZ TV en op BRUZZ.be van 7u30 tot 11u30.