Kris Hoflack en Nicholas Lataire verlaten Medialaan, An Goovaerts tijdelijk hoofdredacteur van VTM Nieuws

FacebookTwitterLinkedIn
medialaan

Nicholas Lataire (hoofdredacteur VTM Nieuws) en Kris Hoflack (directeur Nieuws) verlaten Medialaan, het moederbedrijf van tv-zender VTM. An Goovaerts, die nu hoofdredacteur is van de krant De Morgen, is vanaf vandaag tijdelijk hoofdredacteur van VTM Nieuws.

Eerder op de dag raakte bekend dat dertien VTM-journalisten de directie van Medialaan een scherpe mail hadden gestuurd waarin ze de gang van zaken bij VTM Nieuws aanklaagden. Onder meer de onderwerpkeuze, met te weinig aandacht voor politiek en buitenland, werd daarin bekritiseerd. Ook de relatie met de politieke wereld zou verslechteren. “Weinig geruststellend met twee belangrijke verkiezingen op komst“, klonk het.

Volgens Erwin Deckers en Dirk Lodewyckx, CEO’s ad interim, is er de voorbije jaren hard gewerkt om VTM Nieuws opnieuw op de kaart te zetten, en mag een achterhoedegevecht op de redactie daar geen schade aan toebrengen. “We hebben daarom de tijd genomen om heel veel mensen van de redactie te spreken en zijn tot de conclusie gekomen dat het essentieel is om de rust op de redactie te herstellen. We zijn ervan overtuigd dat door een nieuwe aansturing de sereniteit kan terugkeren waardoor iedereen weer kan doen waar hij of zij goed in is, namelijk een relevant en ijzersterk VTM Nieuws maken. Daarom stellen we vanaf nu An Goovaerts aan als tijdelijk hoofdredacteur.

Kris Hoflack neemt zelf het initiatief om afscheid te nemen van de nieuwsdienst. En ook Nicholas Lataire verlaat dus Medialaan. Hoflack werkte zes jaar voor VTM Nieuws, eerst als algemeen hoofdredacteur, sinds dit voorjaar als directeur Nieuws. Lataire werkte sinds 2010 voor VTM Nieuws als hoofdredacteur. In het persbericht loven Deckers en Lodewyckx hun resultaten van de voorbije jaren.

Kwaliteitsvolle journalistiek bedrijven, is nooit af, maar vandaag zit mijn werk bij Medialaan erop“, zegt Hoflack. “De houdbaarheidsdatum van een hoofdredacteur of een directeur Nieuws is sowieso beperkt en ik wil ook niet blijven zitten wetende dat dit verdeeldheid veroorzaakt. Ik heb – met ontzettend veel hulp en het talent van vele uitstekende journalisten – VTM Nieuws en aanverwante programma’s weer op de kaart gezet en in alle onbescheidenheid denk ik dat we daar trots mogen op zijn. Ik heb nooit met een meer getalenteerde generatie journalisten mogen werken en ik ben hen daar zeer dankbaar voor.

Ook Lataire toont zich trots op VTM Nieuws zoals het er nu staat en op de ploeg die dat heeft gerealiseerd. “Ik ga nu rustig de tijd nemen om te zien wat de toekomst brengt.

Bron: Belga.