[APRILVIS?] Fisheries, het nieuwe magazine van de kustgemeentes

FacebookTwitterLinkedIn

Fisheries wordt de naam van het nieuwe maandelijkse vakblad dat de Belgische kustgemeentes uitbrengen vanaf vandaag. Daartoe zetten ze al eerder een eigen uitgeverij op onder de naam Westkantons Fish Media. “Het idee bestond al langer, maar onlangs werd de merger tussen de havens van Zeebrugge en Antwerpen dan aangekondigd. Dat gaf alleen maar meer motivatie om die unieke identiteit van onze Belgische kustlijn en zijn visserijen in de verf te zetten. En zo geschiedde”, zegt Bas Delaplage, marketingdirecteur van Westkantons Fish Media.

Het VF-MFP (Vishuis Federaal – Maison fédérale du poisson) is opgezet met de komst van het magazine. Woordvoerder Lydie Némot: “Ik vind het ontzettend innovatief wat Fisheries doet: de aqualiefhebberij en de visserij promoten en het bewustzijn van de mensen erover te vergroten. Ik hoop dat dit magazine een groot succes wordt en ons in staat stelt om onze community van visliefhebbers en vissers verder aan te zwengelen.

De content zal uiteenlopend zijn, vertelt Bas Delaplage nog. “Natuurlijk is het in de eerste plaats een vakblad voor visserijen en alles wat daarbij komt kijken, maar er is ook plaats in ons 45-pagina tellende tijdschrift voor de bredere visaangelegenheden. De doelgroep is daardoor, naast de sector, ook breder te definiëren: ook amateurvissers en liefhebbers van de Noordzee komen aan hun trekken. Economisch nieuws, spotting van de drukke passage in de Noordzee en de Scheldemonding, maar dus evenzeer tips en tricks voor de beste visvangst, een Giga-Fishpagina waar onze vissers jong en oud visfoto’s kunnen tonen, en laat ons niet vergeten een meteopagina om de ultieme kustervaring te plannen”, aldus Bas Delaplage.

Het magazine zal in het Engels worden opgesteld met het oog op een nationaal en internationaal bereik. Redactie in het West-Vlaams werd overwogen, maar is niet weerhouden. De oplage wordt voorzien op 750.000 exemplaren. Behalve het printmagazine komt er ook een app, FisherApp. “Het magazine is dan wel een maandelijkse uitgave, via de app zal de lezer van dag tot dag nieuwe content terugvinden”.

Vraag meer informatie over Fisheries.