BD myShopi neemt CityDepot over van Bpost

FacebookTwitterLinkedIn

Bpost en BD myShopi hebben een overeenkomst gesloten voor de overname van de activiteiten van CityDepot, met ingang van 1 januari 2020. CityDepot bundelt leveringen aan bedrijven en handelaars voor transporteurs en logistieke bedrijven. Voor BD myShopi is dit de volgende stap in zijn aanbod gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen. Bpost zet zo zijn transformatie verder met een focus op de duurzame levering van pakjes bestemd voor consumenten.

CityDepot, sinds 2015 een filiaal van bpost, zorgt voor het gebundeld leveren van goederen in de stad. Met 30 werknemers in 6 Belgische steden zijn er dagelijks een 40-tal voertuigen op de baan, goed voor het afhandelen van meer dan 1.000 leveringen per dag. Het bundelen van logistieke stromen zorgt voor een besparing van 2.300 kilometer vrachtwagenverkeer per week. Alle personeelsleden gaan nu aan de slag bij BD myShopi.

Bpost focust vandaag op de levering van pakjes aan consumenten. Zo zet het in de stadscentra volop in op post- en pakjesuitreiking met elektrische voertuigen en worden pakjes steeds vaker van de eerste keer rechtstreeks uitgereikt op de plaats naar keuze van de klant, zodat er minder pakjes een tweede keer aangeboden dienen te worden. Om die reden kiest het bedrijf ervoor om de activiteiten van CityDepot onder te brengen bij een nieuwe eigenaar.

Raf Lambrix, CEO van BD myShopi: “We zien vandaag een toenemende vraag naar gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen. Nabijheid is daarbij het kernwoord en net die nabijheid is al decennialang het DNA van BD myShopi. De overname van CityDepot laat ons toe om onze expertise en oplossingen verder uit te bouwen. Zo kunnen we nog meer leveringen bundelen, waardoor we het aantal bewegingen kunnen beperken. Dat komt tegemoet aan de vraag van alle stakeholders naar duurzame logistiek. Omgekeerd krijgen de klanten van CityDepot toegang tot ons netwerk van depots en onze kennis van de lokale uitdagingen en mogelijkheden op het vlak van toelevering. Met CityDepot hebben we alles in huis om onze rol als gespecialiseerde logistieke speler waar te maken.”