An Van hamme (MIVB) is Woordvoerder van het Jaar

FacebookTwitterLinkedIn
an van hamme

An Van hamme van de Brusselse vervoermaatschappij MIVB is verkozen tot Nederlandstalig woordvoerder van het jaar. De prijs voor politiek woordvoerder gaat naar Margot Neyskens van het kabinet van Bart Tommelein (Vlaams minister van Begroting, Financiën en Energie).

Communicatievereniging Kortom en de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) zetten met deze prijzen de woordvoerders die een voorbeeld zijn voor hun vakgenoten in de bloemetjes. “Er zijn bedrijven die geld zouden geven om het nieuws te halen, andere bedrijven zouden geld geven om eens uit het nieuws te blijven”, zegt juryvoorzitter Tom Van de Vreken. “Met een woordvoerster als An Van hamme zit je altijd gebeiteld: als je goed nieuws wil brengen, en als je in een crisis verkeert.”

Van hamme werkt sinds 2004 voor de MIVB. Eerst als persattaché, vervolgens als persverantwoordelijke en sinds 2011 als press & stakeholders communications manager.

Margot Neyskens werd verkozen tot politiek woordvoerder van het jaar. “Politieke journalisten waarderen haar ten zeerste voor haar uitstekende bereikbaarheid en grote dossierkennis”, zegt Van de Vreken. “Dat ze ook journalisten van buiten de Wetstraat met plezier te woord staat, kunnen redacties erg waarderen.”

Woordvoerder Peter De Waele van de federale politie kaapte de prijs voor beste interviewgever weg. Volgens de jury antwoordt hij gevat, direct en met grote expertise op vragen over vaak moeilijke onderwerpen. Peter De Waele begon in 1982 als wachtmeester bij de rijkswacht. In 1996 stond hij mee aan de wieg van de pedofiliecel, waarvan hij ook het hoofd werd. Vier jaar geleden vroeg commissaris-generaal Catherine De Bolle hem als woordvoerder.

Van links naar rechts: Margot Neyskens, An Van hamme en Peter De Waele.

Bron: Belga.