Laden Evenementen

STIMA: BrandCafé Politiek & Branding

19:00
FacebookTwitterLinkedIn

In aanloop van de ‘moeder aller verkiezingen’: hoe scoren de politieke merken met hun campagnes. Een ongezouten evaluatie.

 

Na een geslaagde vorige editie van ons BrandCafé met als thema erotiek, gaan we naadloos over naar politiek: want hebben beide werelden tenslotte niet de verleiding gemeenschappelijk? In dit BrandCafé vergasten wij niemand minder dan dr. Frank Thevissen. Een beslagen strategisch politiek communicatie-expert, die zijn sporen verdiende aan de VUB als hoofddocent strategische bedrijfscommunicatie en politieke marketing. Daarnaast frequenteerde hij verschillende buitenlandse universiteiten en business schools over de hele wereld als gastdocent. Met ‘De Stemmenkampioen` lanceerde hij het grootste politiek online panelonderzoek. Kortom, Frank Thevissen is de geknipte man die een gefundeerde argumentatie kan opbouwen rond de kwaliteit van de verkiezingscampagnes anno 2014.

 

Een man die kritische zin belichaamt en daarbij toorn niet schuwt. Daarbij kunnen we ons als marketers zeker enkele vragen stellen. Hoe belangrijk is een politiek merk en een campagne in deze verkiezingsstrijd nu echt? Hoe zeer staat politieke branding effectief ten dienste van de politieke boodschap, of dient ze voornamelijk de cultus rond personen? Hoe ervaart een expert het om ook zelf beoordeeld te worden? Is het doorbreken van taboes binnen de politiek misschien een zegen of nog steeds een vloek?

 

Waar we allemaal dus naar uitkijken, is hoe Frank Thevissen de huidige verkiezingscampagnes objectief fileert en beleeft. Wat is goed, wat kan beter, wat werkt en wat werkt helemaal niet? Slechts 37 dagen verwijderen ons van de Moeder Aller Verkiezingen: een evaluatie van dit formaat kan niet anders dan een belangrijke graadmeter zijn, en een bijzonder interessante en actuele casus waarvan we als marketers en merkexperts veel kunnen van leren.

 

Mis het niet, want jij maakt deel uit van het antwoord, en jouw vraag of opmerking kan een interessante wending geven aan onze cafédiscussie. Wie erbij is geniet van een avond vol wijsheden, broodjes, bier van’t vat, boeiende contacten en bovendien een stevige brok food for thought.

 

Klik hier voor meer informatie.