Laden Evenementen

GRP Media Session: CIM Pers

17:00 - 19:00
FacebookTwitterLinkedIn

Decennialang werd het persbereik in België op eenzelfde manier gemeten op basis van 10.000 face-to-face interviews. Door de jaren heen verbeterde de kwaliteit van de data collectie en werden ook de digitale dragers van perstitels geïntegreerd in de studie. Maar het algemene gevoel bleef dat de persmeting in België niet overeenkwam met de situatie van vandaag waar het digitale lezerspubliek en digitale initiatieven van de verschillende uitgevers sterk uitbreiden.

 

Daarom werd in 2016 een nieuwe pers tender uitgebracht die een grote sprong voorwaarts betekent in het meten van de realiteit van het lezerspubliek, met de mogelijkheid om het leesgedrag op alle platformen te meten en om dagelijkse bereikgegevens te leveren voor kranten en het bereik van een magazinenummer voor magazines. De eerste gegevens worden gepubliceerd in maart 2017.

 

De nieuwe persstudie mag dan revolutionair zijn voor België maar dit is het niet voor sommige andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Zweden. De opzet van deze mediasessie is om een overzicht te geven van de nieuwigheden, van de sterke punten en de aandachtspunten van de nieuwe CIM persstudie vanuit een nationaal en internationaal perspectief.

 

De sprekers voor de media sessie zijn:

– Bart De Proost, Directeur operaties van De Persgroep Publishing en voorzitter van het strategische CIM pers comité en Wout Dockx, Innovation en marketing director News Works, die een overzicht zullen geven van het opzet en de verwachtingen voor de nieuwe CIM persstudie.

– Katherine Page, consultant voor de National Readership Survey (NRS) in het Verenigd Koninkrijk, met een overzicht van gelijkaardige bereikstudies in andere landen. Zij zal ook de vraag beantwoorden in welke mate het nieuwe Belgische concept al dan niet origineel is vanuit een internationaal perspectief.

– Bernard Cools, Deputy General Manager Space en voorzitter van de technische commissie pers bereik die ons een overzicht zal geven van het hybride meetsysteem voor pers bereik (op papier, internet, mobiel en apps) dat geïmplementeerd werd in Zweden evenals het gebruik van deze bereiksdata.

 

Inschrijven kan hier.