Laden Evenementen

E-Commerce van A tot Z

08:30 - 12:00
FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
duval union academy

In 2016 steeg e-commerce in België opnieuw met 10 procent naar 9,1 miljard euro. Dat waren zomaar eventjes 85 miljoen online aankopen door 8,4 miljoen Belgen. Nochtans zijn amper de helft van de bedrijven in België online aanwezig met een webshop en zijn het nog steeds de gekende buitenlandse leveranciers die het leeuwenaandeel verzorgen.

Bent u al “aanwezig” en bent u tevreden over het resultaat tot nu toe? Het is immers niet meer voldoende om gewoon een webshop te hebben. E-Commerce biedt gigantische opportuniteiten maar evenzeer grote uitdagingen:

  • U moet de ‘perfecte’ webshop creëren voor de online klant
  • Uw bezoeker moet een goede “user experience” hebben zodat hij/zij overgaat tot wat het belangrijkste is voor u: voldoende omzet generen
  • Er zijn tal van juridische en fiscale uitdagingen waar u als ondernemer aandacht voor moet hebben
  • U moet een digitale marketingstrategie uitwerken die potentiële kopers aantrekt
  • Een tevreden klant krijgt u enkel met een duidelijk logistiek plan

Een webshop die bovenop uw reeds bestaande processen loopt en daardoor bijvoorbeeld pas kan leveren na 4 dagen is not done in 2017. De online klant verwacht van uw webwinkel dezelfde ervaring, service en snelheid als bij de grote buitenlandse spelers. Een geïntegreerde aanpak van uw online verkoop is dan ook een absolute must!