AdSomeNoise blijft evolueren en uitbreiden

FacebookTwitterLinkedIn

Sinds 2015 bouwt het Leuvense bureau AdSomeNoise DCO’s, oftewel Dynamic Creative Optimisation projecten. Met DCO wordt automatic production gekoppeld aan de meest diverse signalen om zo digitale advertenties in real time op te bouwen en te publiceren. In het verleden bouwde AdSomeNoise al DCO projecten voor onder andere Carglass, Quickstep, Decathlon en Vandenborre. Bij de agency van het jaar verkiezingen van vorig jaar werd het bureau al gelauwerd om haar ‘unique expertise’.

In 2021 bouwt AdSomeNoise haar marktleiderschap in data gedreven creativiteit verder uit in België en steekt het de landsgrenzen over. In eigen land bouwt het momenteel DCO projecten voor onder andere Brico en Trooper, in Nederland voor Postcode Loterij samen met Wunderman Thompson Amsterdam, en als kers op de taart een Europese campagne voor Fisher Price en Thomas & Friends. Een vijftal andere DCO projecten zitten in de pijplijn.

Managing Director Steven Verbruggen: “Sinds ons allereerste DCO project voor Volkswagen zijn we blijven evolueren. Door onze ervaring en learnings wordt DCO steeds performanter. DCO projecten worden aangestuurd door 1st, 2nd en 3rd party data of signalen en gepubliceerd door middel van display, social en zelfs via newsletters. Voeg daar een vleug AI aan toe en communicatie wordt niet alleen heel persoonlijk maar vooral hyper relevant.”

Maar niet alleen technologisch blijft DCO evolueren. Zo weten de AdSomeNoise’ers inmiddels heel goed wat werkt in DCO. “De term ‘performance marketing’ dekt al lang de lading niet meer”, zegt Head of Creative & Strategy, Jochen Sablon. “DCO’s kunnen op een creatieve manier ingeschakeld worden in een volwaardige See, Think, Do approach.”

Sinds vorig jaar heeft AdSomeNoise ook haar eigen media departement. Pieter Jadoul, Media director: “Nog meer dan bij elke andere vorm van communicatie is de integratie tussen creatie, productie en media van cruciaal belang bij DCO. Het is daarnaast belangrijk bij de media buying verder te kijken dan de voor de hand liggende oplossingen. Enkel zo evolueren deze projecten naar lerende gehelen en wordt het maximale uit een DCO opzet gehaald.”